Bomen rooien

We rooien bomen in alle denkbare omgevingen. Van het rooien van complete bospercelen tot het uitdunnen van boswallen of het kappen van bomen in woonwijken. Iedere situatie is uniek, daarom komen we bij u langs op locatie om een goede indruk te krijgen van de bomen en de omgeving. Bij grote projecten worden de bomen eerst in kaart gebracht om de klus efficiënt aan te pakken. Voor iedere situatie hebben we een passende oplossing. Ook op moeilijk begaanbare plaatsen gaan we aan de slag met speciale aandacht voor een veilige werkomgeving. 

Veilig bomen rooien

De zagers en kraanmachinisten werken samen om de boom gecontroleerd te vellen. Als er weinig ruimte is zetten we de telescoopkraan of hoogwerker in om de boom te bereiken. Is de locatie onbereikbaar voor een kraan dan is een klimmer een uitkomst. Een klimmer (of ETW'er) klimt in de boom en is bevestigd aan een veiligheidslijn. Vanuit de boom zaagt hij hanteerbare stukken en laat deze gecontroleerd vallen.


Hout en afval afvoeren

De boomstronk die achterblijft wordt verpulverd met de stobbenfrees. De stammen worden afgevoerd en kleine takken worden (in dien gewenst ter plaatse) versnipperd. Voor al het afval vinden we een nieuwe bestemming, bijvoorbeeld in de vorm van biomassa. 


Klik op de foto's om te vergroten